Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

KARLHEINZ DESCHNER

"Kάποτε με χαρακτήρισε η μητέρα μου "πεισματάρη ονειροπαρμένο".Με την ενηλικίωση μου είχα το όραμα της προόδου,ενός δίκαιου κόσμου.Τώρα έχω μόνο ένα όραμα:να μην μπορούν πια οι πολιτικοί και οι παπάδες να διαταράξουν τον κόσμο παρά μόνο να μας κάνουν να γελάμε"
Απόσμασμα απο συνέντευξη του συγγραφέα για το βιβλίο του:"Εγκληματική ιστορία του Χριστιανισμού"
..."προτιμώ να πεθάνω με χίλιες αμφιβολίες,παρά σε κατάσταση ευφορίας με αντάλλαγμα ένα ψέμα".

3 σχόλια:

ruth_less είπε...

Στο όνομα της θρησκείας έγιναν και γίνονται πολλά ακατανόμαστα. Το πρόβλημα βρίσκεται, πέραν από την εκμετάλλευση του θέματος θρησκεία, και στην εφαρμογή του κατά γράμμα νόμου της θρησκείας, παραμερίζοντας το πνεύμα.

Οι παπάδες (οι περισσότεροι) όπως και οι πολιτικοί (ακόμα περισσότεροι) δεν είναι αντιπρόσωποι του απλού κόσμου. Δουλεύουν για το δικό τους όφελος και μόνο.

Το θέμα θρησκείας και πίστης είναι αυστηρά προσωπικό και κανένας δεν μπορεί να με αντιπροσωπεύσει σε αυτό. Σε αυτό έχω καταλήξει εδώ και χρόνια.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Ο μανδύας της θρησκείας κρύβει πολύ άσχημα πράγματα.
Η πίστη βρίσκεται στη καρδιά του καθ' ενός και μόνο.

andreas f.stavrou είπε...

Αν οι πολίτες, οι λεγόμενοι απλοί και όχι σύνθετοι άνθρωποι, αμφέβαλλαν και αμφισβητούσαν, τότε θα υπήρχαν οι προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο. Δυστυχώς οι πιο πολλοί επιλέγουν τη βεβαιότητα του "ψέματος".Και κερδισμένοι είναι οι κατασκευαστές τους.