Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

TRIBUTE TO VAKIS ASSOCIATES-CYPRUS















Η Λεμεσός απέκτησε ένα κόσμημα υψηλής αισθητικής και αρχιτεκτονικής για το οποίο ο δημιουργός,αρχιτέκτονας Βάκης Χ"Κυριακος πρέπει να είναι περήφανος.Είχα την ευκαιρία να το επισκεφθώ ψες και με χαροποίησε τόσο που ξέρω ότι όταν η πίστη του ιδιοκτήτη για τις ικανότητες του αρχιτέκτονα που επιλέγει και το μεράκι πλέξει με το ταλέντο του ίδιου του αρχιτέκτονα,τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι άλλο παρά η επιτυχία.
Το νέο κτίριο τοποθετήθηκε πάνω στο ίχνος του παλιού κτιρίου (συγκρότημα Σολωμονίδη) και με τα καινούργια υλικά δημιουργήθηκε αισθητική αρτιότητα,αστικός χώρος και παράλληλα οι γειτονικές κατοικίες και καταστήματα αναγκαστικά πήραν τα πάνω τους και άρχησαν να ανακαινίζονται και αυτά.
Αυτή είναι πρόοδος.Χρειάστηκε όμως ένας Γερμανός να πιστέψει στις απαράμιλλες ικανότητες ενός Κύπριου αρχιτέκτονα.Μπράβο!





















1 σχόλιο:

ruth_less είπε...

Δεν έχω πάει ακόμα αλλά μου είπαν και είδα και φωτό δημοσιευμένες κάπου ότι είναι εξαιρετικό. Δεν είχα καθόλου αμφιβολία γιατί ο Schoeller (o Γερμανός) έχει εμπιστευτεί στον Βάκη Χατζήκυριακο όλες του τις δουλειές την τελευταία τουλάχιστον 10ετία (βλέπε γραφεία Columbia Shipmanagement στη Λεμεσό, το νέο ξενοδοχείο Columbia στο Πισσούρι κ.α.)... Μιλούμε βεβαίως για "τρελλά" ποσά. Αλλά και ο πελάτης (Γερμανός) έχει φοβερό γούστο και έκανε πραγματική "χημεία" με τον αρχιτέκτονα... Εξού και το αποτέλεσμα!