Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ... ΠΑΦΟ

Φαίνεται ότι σ'άλλες χώρες και στη παραμικρή λεπτομέρεια προσδίδεται αφοσίωση, ενδιαφέρον, χρόνος,ευκαιρία για δημιουργία και καλυτέρευση της ποιότητας ζωής,εμπλουτισμός του αστικού τοπίου και λοιπά και ξανά λοιπά. 
Εδώ παρουσιάζω δημόσια αποχωρητήρια στο Groningen-Oλλανδίας όπου διαφαίνεται καθαρά η προσπάθεια μετατροπής του αντικειμένου σε στοιχείο δημιουργικής έκφρασης και με χιουμοριστική διάθεση ο γραφίστας εκφράστηκε σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα ώστε το αντικείμενο να γίνει άξιο παρατήρησης ίσως και σχολιασμού ισως και ....προβληματισμού.

Στο παράδειγμα που ακολουθεί-πρόκειται για δημόσια αποχωρητήρια έξω απο την Δημοτική Βιβλιοθήκη-φαίνεται καθαρά ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες προβληματίστηκαν σοβαρά και με πολύ κέφι δημιούργησαν αυτό το καλλιτέχνημα, έχοντας βάλει ψηλά τον δείκτη πολιτισμού που τους εκφράζει ,ώστε να μας αποδείξουν για ακόμη μιά φορά ότι πρόκειται για μια σοβαρή ομάδα,που το μόνο που τους χαρακτηρίζει είναι η αγάπη τους για αυτή την πόλη. 

Ετσι απεφάσησαν να εξυπηρετήσουν τους περαστικούς με ένα ντεπόζιτο
 (για να μην αλλάξει  η εικόνα απο την υπόλοιπη νταγκοκρατούμενη ταρατσοαρρώστια με τα ηλιακά και τις ταπέλλες), με δύο πλαστικές χέστρες (για να μην αλλάξει η εικόνα απο την υπόλοιπη πλαστικοκαρεκλοκρατούμενη Κ.Πάφο),ώστε να μας αποδείξουν ότι έχουν αστική πολιτική.




ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΚΑΥΜΕΝΟ ΔΕΝΔΡΟ 
ΠΟΥ ΤΑ ΣΚΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ 
ΤΙ ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ?

2 σχόλια:

Efstatho είπε...

Αγαπητέ μου Κώστα , πάντα με εντυπωσιάζεις και χαίρομαι γιαυτό.
Συνεχίζεις να κάνεις αναγραμματισμούς των επιθετικών προσδιορισμών ολων των θυλαστικών που υπάρχουν γύρω μας.Φαντάζεσαι τα φωτινά παραδείγματα να ήταν πολλά,οι εξαιρέσεις να ήταν κανόνας ,τα οράματα να ήταν δημοσιεύματα και οι στόχοι να ήταν διαφημιστικές προπαγάνδες .
Να είσαι σίγουρος οτι η κοινωνία προυποθέτει τους πολιτικούς που έχουμε ,τους δικαστές και νομικούς που μας προστατεύουν ,τους καλλιτέχνες που μας ψυχαγωγούν και τους αρχιτέκτωνες που σχεδιάζουν και τόσους άλλους ( ΤΑΓΟΥΣ ) και εμάς ,ολους εμάς που θέλουμε να αποτελούμε εξαιρέσεις .
Το πείραμα είναι - Πόσο αντέχουμε !

koutso είπε...

Kαι εσύ μ'εντυπωσιάζεις με τα σχόλια σου απο τα οποία πάντα αντλώ νέες ιδέες γι'αυτό σε παρακαλώ να επανέρχεσαι πιό συχά στο μπλόκ.