Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΘΕΛΟΥΜΕ....

Θέλουμε:
1. Μακρόπνοο σχεδιασμό ανάπτυξης της Πάφου. Με σχέδιο, με φακέλλους έργων, με τεχνοικονομικές μελέτες, συγκεκριμένα πράματα για να γίνουμε επι τέλους σοβαροί.
2. Στόχευση σε έργα πολιτισμού, αναβάθμισης των δημόσιων χώρων και δημιουργίας νέων. Νέο θέατρο, νέο μουσείο, πάρκα, πλατείες, νέα λειτουργική δημοτική αγορά στο κέντρο και τις γειτονιές, χώρους αθλητισμού, χώρους περιπάτου, τον πράσινο δακτύλιο που αποφάσισε το ΔΣ γύρω απο την Πάφο. Κι ας τα δούμε σε δέκα χρόνια γιατί δέκα χρόνια πριν ήταν αλλού ο νούς μας. Έστω και τώρα, ας ξεκινήσουμε.
3. Να γίνει η Πάφος πράσινη επαρχία. Χωρίς φυτοφάρμακα, με κομποστοποιήσεις και ανακύκλωση, με ένα δέντρο κάθε χρόνο να φυτεύεται για κάθε κάτοικο.
4. Διαφάνεια και αξιοκρατία. Να σταματήσουν οι απ ευθείαν αναθέσεις έργων. Να πάψει να στήνει καριέρες ημετέρων η τοπική αυτοδιοίκηση. Να μεταδίδονται οι συνεδριάσεια του ΔΣ στο διαδίκτυο ζωντανά και να δημοσιεύεται κάθε απόφαση. Να δοθούν ευκαιρίες στους νέους επιστήμονες να δείξουν τις δυνάμεις τους.
5. Να σταματήσει η δικτατορία του ποδοσφαίρου. Δεν έχουμε 250.000 Ευρώ κάθε χρόνο για την ΑΕΠ, ούτε και μπορούμε να διοργανώνουμε εκδηλώσεις υποστήριξης των 170.000. Έργα χρειαζόμαστε, και μελέτες και ανάπτυξη.
6. Να σώσουμε ότι σώζεται απο την ιστορία της πόλης. Να καταγραφούν και να κηρυχτούν διατηρητέα όσα κτίρια χρειάζεται. Να επαναχρησιμοποιηθούν, να φωτιστούν, να πάρουν νέα ζωή.
7. Κάθε δράση και απόφαση να στοχεύει στην αύξηση της απασχόλησης ιδιαίτερα των νέων.
8. Να βγουν στους δρόμους και τις πλατείες οι φιλαρμονικές και οι άλλες μουζικές. Να ζωντανέψει η Πάφος εκεί που περπάτάει και ζει ο κόσμος. Να ενθαρρυνούν οι πλανόδιοι μουσικοί, οι παγωτάρηδες, οι πωλητές σιταροπούλας και να φύγουν τα άθλια "περίπτερα" glass bottom boat και trip to akamas souvla included που κρύβουμε με ντροπή άμα έρθει η ώρα της όπερας.
9. Να επιβληθεί η νομιμότητα. Να εξαφανιστεί η ταμπελολαγνεία, η βρωμιά και η παράνομη στάθμευση στα πεζοδρόμια και κάθε απίθανη σπιθαμή της πόλης.

Δε μας φταίει η κακιά Λευκωσία. Δεν κατέστρεψε εκείνη τον Οθέλλο, δεν άφησε το Μαρκίδειο να ρημάξει, δεν άφησε το λιμανάκι σε τέτοιο χάλι, δεν φταίει που ζητάμε τα έργα μόνο με τον τίτλο τους, 'Θέλουμε θέατρο" χωρίς να μελετήσουμε το που, το πως, το πόσο με ένα φάκελο ανθρωπινό όπως όλος ο κόσμος.

Του φίλου και συναδέλφου Γιάννη Κουτσόλαμπρου

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνούμε με όλα τα θέλουμε, αλλά ταυτόχρονα μπορούμε και περισσότερα! Θα πρέπει είτε να βομβαρδισουμε τους υπευθηνούς με προτάσεις μέχρι να συγκινηθούν ή καλύτερα να τους 'βαλουμε στο πάγκο''. Η προσπάθεια των αγανακτισμένων είναι καλή αλλά στη περίπτωση αυτή θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα των ''οργανωμένων''. Μπράβο για τις προσπάθειες και τα άρθρα με τις ιδέες και προτάσεις. Θα έχεται όλη την υποστήρξη μας. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να εμπλακούν και άλλα άτομα στην προσπάθεια! (Πάμπος Κάντας)

koutso είπε...

Πάμπο,κάθε Κυριακή η ώρα 19.00 είμαστε έξω απο το Δημαρχείο.Αυτή την Κυριακή θα είναι η τρίτη.Ελά και εσύ και φέρε κόσμο.Θέλουμε βοήθεια!!!

Ανώνυμος είπε...

Για ποιό ακριβώς λόγο διαμαρτύρεστε μπροστά από το Δημαρχείο κάθε Κυριακή; Τι προσπαθείτε να καταφέρετε και πως; Αν πραγματικά θέλετε αλλαγή τότε οργανωθείτε και διεκδικείστε με συγκεκριμένες, ξεκάθαρες και υλοποιήσιμες προτάσεις και όχι με τα γενικά και αόριστα που αναφέρετε στην ανάρτηση. Έτσι και αλλοιώς, οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν.

G.

koutso είπε...

@G,αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε.Οι δημοτικοί μας σύμβουλοι δεν μας αντιπροσωπεύουν,ούτε πιστεύω ότι δουλεύουν σωστά,εκτός απο το γεγονός ότι προσπαθούν να συντηρήσουν την θέση τους για τις επόμενες εκλογές.Δεν μας αντιπροσωπεύει ο τρόπος που λαμβάνονται οι αποφάσεις τους,ο τρόπος που λειτουργούν κλπ και όχι μόνο.Προσπαθούμε να οργανωθούμε χωρίς καμμιά κομματική ταυτότητα και χωρίς να διεκδηκήσουμε τίποτε στις εκλογές.Θέλουμε να ακουστεί η φωνή των πολιτών και να τους προκαλέσουμε να πάρουν αποφάσεις να αναζωγονοποιηθεί το κέντρο και να αποκτήσει κίνηση-ζωή.Να δημιουργηθούν κίνητρα για εργασία και να σταματήσουν να σκέφτονται μόνο τους τουρίστες.Θέλουμε υποδομή,πλατείες,πάρκα,χώρους στάθμευσης κλπ.ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κατανοητόν το ότι διαφωνείτε με τους δημοτικούς συμβούλους και με τις αποφάσεις τους. Αν όμως έχετε την εντύπωση ότι υπάρχει περίπτωση όλοι αυτοί να αρχίσουν να σκέφτονται και να λειτουργούν όπως εσείς θέλετε τότε μάλλον λανθάνεστε. Και αυτό όχι κατ' ανάγκη λόγω της αδιαφορίας τους. Είναι για αυτό που εισηγήθηκα να οργανωθείτε και να στραφείτε προς τον απλό κόσμο με συγκεκριμένες προτάσεις και να τους πείσετε ότι μπορείτε να αλλάξετε κάποια πράγματα, αν πράγματικά το πιστεύετε βέβαια. Διαφορετικά και του χρόνου έτσι καιρό πάλι έξω από το Δημαρχείο θα περνάτε τις Κυριακές σας.

G.

koutso είπε...

@ G, Συμφωνώ μαζύ σου ότι πρέπει να πεισθεί ο κόσμος.Απ'ότι φαίνεται προς το παρόν υπάρχει αδιαφορία που ίσως να δικαιολογείται απο την πλευρά τους γιατί και εμείς προσπαθούμε να οργανωθούμε για να προβάλουμε τις θέσεις μας.Οι θέσεις μας δεν είναι κατ'ανάγκη απο πολιτική σκοπιά,δεν θέλουμε δηλ να γίνουμε κομμα ή κίνηση.
Δεν είναι με τους Δημοτικούς Συμβούλους που διαφωνούμε μόνο.Είναι με τις διαδικασίες και με πολλά άλλα,πάντα σε τοπικό επίπεδο, που θα φανούν στο μέλλον όταν πλέον στοιχειοθετήσουμε τις διαφωνίες μας και ακουστούν οι προτάσεις μας.